Participatie De Glasfabriek

Het ontwikkelen & finetunen van de nieuwste woonwijk in Schiedam, De Glasfabriek, doen we niet alleen, maar samen met omwonenden, ondernemers in de buurt & geïnteresseerden. Middels onderstaande tijdlijn is terug te vinden welke participatiemogelijkheden er waren of nog toekomstig op het programma staan.

 • 15 december 2022
  Participatie Glaspark

  De plannen voor de transformatie van het Glasfabriekterrein krijgen steeds meer vorm. Momenteel zijn wij bezig met het ontwerp van het Glaspark; het groene binnengebied op De Glasfabriek wat alles straks met elkaar gaat verbinden en horen graag wat jij ervan vindt. Denk op 15 december aanstaande met ons mee! 

  Om tot een ontwerp te komen dat tot de verbeelding spreekt en waar je als omwonenden of toekomstig bewoner straks met plezier gebruik van gaat maken, organiseren wij een participatieavond. Wij wisselen graag van gedachte met om erachter te komen wat er speelt in de wijk en wat jij belangrijk vindt om terug te zien in het Glaspark.

  Op donderdagavond 15 december 2022 vanaf 19:15 uur wordt er samen met de ontwerpers van Delva een presentatie gegeven over de inrichting van de openbare ruimte, groen en biodiversiteit. Na deze presentatie geven wij je de mogelijkheid om met ons mee te denken over de inrichting van de openbare ruimte, locaties van de ontmoetingsplekken, groen- en speelvoorzieningen en andere programmering in en aan het Glaspark.

  Meld je aan via de 'mijn omgeving' van De Glasfabriek. Heb je nog geen account, activeer deze dan aan.

  IN HET KORT :

  Wanneer:             15 december 2022, vanaf 19:15 uur
  Waar:                    De Glasfabriek, Buitenhavenweg 142, gebouw 36
  Tijd:                      19:15 - ca. 21:30 uur
  Start programma: 19:30 uur 

  Klik hier om aan te melden
  Image
 • 2 april 2022
  Burendag

  Op 2 april jl. konden omwonenden en ondernemers uit de buurt kennismaken met De Glasfabriek. Blauwhoed & Dudok organiseerden een rondleiding over het terrein, waarbij op vier locaties uitleg werd gegeven over de toekomstige invulling van het terrein. Op deze manier leerden onze buren meer over de openbare ruimtes, het toekomstig woonprogramma, de kantoren en tijdelijk invulling. Ook was er de mogelijkheid om zelf input te geven met ideeën, wensen en aan- of opmerkingen op de planvorming.

  Lees hier het verslag van de Burendag
  Image
 • 10 september 2022
  Meedenken over De Glasfabriek!

  Op 10 september was het landelijke monumentendag. De Glasfabriek deed hier ook aan mee en heeft ook rondleidingen gegeven voor belangstellenden voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk. Uiteindelijk kon je je ideeën, wensen of kritieke punten achterlaten. Het verslag vind je hier!

  Lees hier het verslag:
  Image