Events @ De Glasfabriek

Ik wil een evenement organiseren op De Glasfabriek!
Check onderstaande agenda voor upcoming events op De Glasfabriek. Wil je zelf een evenement organiseren op het terrein of in een van de gebouwen van De Glasfabriek? Laat ons weten wat je van plan bent en samen komen we er vast uit. Klik op bovenstaande link, stuur ons een mail en we nemen snel contact met je op.
Image
 • Hele maand september
  It went dark

  It Went Dark is een immersieve theaterbeleving die plaats vindt in Hal 27 op De Glasfabriek in de hele maand september. De voorstelling begint met een route over een verlaten industrieterrein. Jouw vader spreekt je toe via een koptelefoon, hij leidt je naar Charlie, je enige zus. Wanneer je haar hebt gevonden in een verlaten loods, maak je samen met de andere deelnemers de zintuiglijke ontknoping mee van het verhaal. Door de combinatie van interactieve videoprojecties, live performance en een gepersonaliseerde geluidservaring is It Went Dark een audiovisueel spektakel, waarin jij een hoofdrol speelt.

  meer informatie & tickets!
  Image
 • zaterdag 24 en zondag 25 september
  Het verdronken land van Doggerland (Domestica)

  Ter ere van 150 jaar nieuwe waterweg speelt zich 'Het verdronken land van Doggerland' als een muzikaal beeldende voorstelling over zeespiegelstijging en het aanpassingsvermogen van de mens zich af in Hal 35 op De Glasfabriek. Over nostalgie en leren van het verleden. Met bestaande composities, een soundscape en zandkunst gaat Domestica tot wel een miljoen jaar terug in de tijd, toen de bodem van de Noordzee nog droog stond. Zo brengt ons muziekensemble bij de voormalige Schiedamse Glasfabriek een verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee tot leven. Én gaat het verhaal via de industrialisatie, de aanleg van de Nieuwe Waterweg 150 jaar geleden, verder naar de uitdagingen van de toekomst. Deze unieke voorstelling is slechts twee dagen te zien.

  meer informatie & tickets!
 • zaterdag 24 en zondag 25 september
  Open atelierweekend

  De derde editie van het Groot Rotterdams Atelier Weekend vindt plaats op 24 en 25 september 2022. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid voor kunstliefhebbers om kunstenaars in hun atelier op De Glasfabriek te ontmoeten en direct werk van hen te kopen.

  Meer info!
 • zaterdag 8 oktober
  Nieuwbouwdag Schiedam

  Op zaterdag 8 oktober 2022 vindt in de Havenkerk aan de Lange Haven de Nieuwbouwdag Schiedam weer plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Block die datum alvast in je agenda! De Glasfabriek is hier aanwezig om de prille plannen voor de nieuwste woonwijk van Schiedam te presenteren.

  Meer info!
  Image
 • vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2023
  IDDF in Concert

  Block dit weekend alvast weer je agenda! Geniet op het unieke terrein van De Glasfabriek dit eerste weekend van juni van een groep leuke artiesten, onder het genot van een bijzonder drankje. Diverse chefs uit de regio openen op IDDF In Concert hun pop-up restaurant om jou te laten genieten van heerlijke gerechten. Kom rustig bij van het dansen en geniet van culinaire hoogstandjes. Gedistilleerd komt hier natuurlijk ook weer terug, als ingrediënt in de gerechten of bijvoorbeeld als bijpassende premix. Een prachtige kans om als muziek-, food- en gedistilleerdliefhebber kennis te maken met de stad Schiedam!

  Meer info!
  Image