Participatie De Glasfabriek

Het ontwikkelen & finetunen van de nieuwste woonwijk in Schiedam, De Glasfabriek, doen we niet alleen, maar samen met omwonenden, ondernemers in de buurt & geïnteresseerden. Middels onderstaande tijdlijn is terug te vinden welke participatiemogelijkheden er waren of nog toekomstig op het programma staan.

 • 26 oktober 2023
  Informatiemarkt Nieuw-Mathenesse

  De Glasfabriek is onderdeel van Nieuw-Mathenesse; een bedrijventerrein vlak bij de historische binnenstad en gelegen aan het water. Het gebied heeft een rijke historie door de jenever- en glasindustrie. De gemeente Schiedam werkt aan de voorbereidingen om dit gebied te veranderen naar een levendige plek om te wonen, werken en ontspannen. Op donderdag 26 oktober van 16.00 tot 20.00 uur organiseert de gemeente een informatiemarkt waar verschillende stands staan waar je informatie krijgt over:

  • Algemene stand met informatie over de dijkophoging & fase 2 (Gusto en Nieuwe Maas)
  • Bestemmingsplan Glasbuurt west en Glasbuurt oost
  • Stand van zaken Glasbuurt oost
  • Eerste bouwplan en ontwikkelingsplannen Glasbuurt west (ENTREE) (ontwikkelaars Blauwhoed en Dudok)
  • Gereguleerd parkeren, ontwikkeling parkeergarage en wijzigingen infrastructuur

  Heeft u vragen over de informatiemarkt? Neem dan contact op met de projectassistente Mildred Maharaj via m.maharaj@schiedam.nl.

  Meer informatie over Nieuw-Mathenesse
  Image
 • 7 oktober 2023
  Nieuwbouwdag Schiedam

  Woon je in de buurt en ben je benieuwd naar de nieuwe buren en plannen op De Glasfabriek? Of ben je op zoek naar een nieuwe woning? Kom dan aanstaande zaterdag naar Nieuwbouwdag Schiedam. Er is een nieuwe maquette gemaakt en we laten je een paar conceptplattegronden zien van de eerste fase ENTREE. Tussen 10:00 en 16:00 staan wij in De Nieuwe Havenkerk aan Lange Haven 72 in Schiedam. We staan bij de horecacorner! Meld je hier aan.

  Aanmelden Nieuwbouwdag Schiedam
  Image
 • 15 december 2022
  Participatie Glaspark

  De plannen voor de transformatie van het Glasfabriekterrein krijgen steeds meer vorm. Momenteel zijn wij bezig met het ontwerp van het Glaspark; het groene binnengebied op De Glasfabriek wat alles straks met elkaar gaat verbinden.  

  Om tot een ontwerp te komen dat tot de verbeelding spreekt en waar je als omwonenden of toekomstig bewoner straks met plezier gebruik van gaat maken is er op 15 december 2022 een participatieavond georganiseerd.
  Samen met de ontwerpers van Delva is een presentatie gegeven over de inrichting van de openbare ruimte, groen en biodiversiteit. Na deze presentatie was de mogelijkheid om met ons mee te denken over de inrichting van de openbare ruimte, locaties van de ontmoetingsplekken, groen- en speelvoorzieningen en andere programmering in en aan het Glaspark.
  Lees hier het verslag

  Lees hier het verslag van 15 december 2022
 • 10 september 2022
  Meedenken over De Glasfabriek!

  Op 10 september was het landelijke monumentendag. De Glasfabriek deed hier ook aan mee en heeft ook rondleidingen gegeven voor belangstellenden voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk. Uiteindelijk kon je je ideeën, wensen of kritieke punten achterlaten. Het verslag vind je hier!

  Lees hier het verslag
  Image
 • 2 april 2022
  Burendag

  Op 2 april jl. konden omwonenden en ondernemers uit de buurt kennismaken met De Glasfabriek. Blauwhoed & Dudok organiseerden een rondleiding over het terrein, waarbij op vier locaties uitleg werd gegeven over de toekomstige invulling van het terrein. Op deze manier leerden onze buren meer over de openbare ruimtes, het toekomstig woonprogramma, de kantoren en tijdelijk invulling. Ook was er de mogelijkheid om zelf input te geven met ideeën, wensen en aan- of opmerkingen op de planvorming.

  Lees hier het verslag van de Burendag
  Image