Creatieve hotspots op De Glasfabriek

Ook ondernemen op de Glasfabriek? Bekijk de kansen!
Hotspots op De Glasfabriek

Je ziet 't. Voor toffe creatieve bedrijven hoef je niet ver te zoeken. Van ateliers en kantoren tot werkplaatsen en designstudio's. Creatieve bedrijven in de regio Rotterdam verzamelen zich bij De Glasfabriek. Hier wordt gedroomd, (samen) gewerkt, gecreëerd!

Joni Kling - autonoom kunstenaar - onderdeel van Ultraum

Met de basis in illustratie maakt Joni o.a. schilderijen, muurschilderingen, tatoeages en sculpturen. De kracht van Joni ligt juist in de afwisseling, het een kan niet zonder het ander. Er moet een balans in zitten.

De Glasfabriek is de plek waar Joni al lang naar opzoek is geweest. Ze heeft altijd alleen in een studio gezeten, waar de mogelijkheden beperkt waren met alle disciplines in haar portfolio. Bij De Glasfabriek is ze hard aan het bouwen aan een eigen atelier, tattoo shop en expositie ruimte.

Naast dat Joni zelfstandig kunstenaar is, is ze ook onderdeel van het collectief Ultraum. Het mooie aan het collectief is voor Joni de samenwerking tussen alle verschillende achtergronden van hun collectief. Door de verschillende disciplines komt er weer een geheel nieuwe samenwerking tot stand. Waarbij het uiteindelijke doel is dat ze twee keer per maand een tof event neerzetten. Deze events zullen de mensen samenbrengen, met verschillende achtergronden. Als het nou gaat om muziek, kunst, lezingen, voor alles is een plek. Een plek voor iedereen om vette dingen te doen en waar iedereen aan mee mag werken.

Image
Image

Taahan Faber - aannemer - onderdeel van Ultraum

Taahan’s grote passie is houtbewerking. Na 14 jaar horeca laat hij die wereld achter zich om te focussen op zijn eigen aannemersbedrijf. Het werk uit zich in van alles maar het liefst houdt Taahan het bij hout. Van het bouwen van terrassen tot aan kinderspeelgoed.

Zodoende kwam Taahan bij De Glasfabriek. De ideale plek om zijn eigen werkplaats te beginnen. Creativiteit werkt aanstekelijk en zo sloot ook hij zich aan bij het collectief Ultraum waarbij hij samen met andere creatievelingen een plek creëert om te ontmoeten, inspireren & delen.

Ultraum staat voor hem voor alle verschillende soorten disciplines. Ze kunnen hun eigen ding doen, maar ook elkaar helpen. Waarbij je niet alleen als persoon weer groeit maar ook samen. Iedereen is lekker bezig en de groep werkt goed met elkaar.