Doris zit sinds de lente in De Glasfabriek. Zij is een van de vele multi getalenteerde makers op het terrein. Haar komst heeft in ieder geval gezorgd voor nog meer creativiteit. “Het fijnste van de glasfabriek vind ik het buiten terrein en alle leuke mensen die hier werken. Ik heb een kleine lichte ruimte, waar ik schilder, teken en schrijf” aldus Doris
“Via mijn werken zoek ik, vanuit mijn stadse achtergrond connectie met de natuur. Hierbij laat ik mij leiden door mijn intuïtie en onderbewustzijn” zegt Doris. Enerzijds romantiseer ik het landschap, maar ik verstoor het altijd, gaat Doris verder, Subjecten die afgesneden zijn of een dreigend element” Ze speelt met het uitvegen van verf zodat kleuren en objecten in elkaar overgaan, mist, ingezoomde beelden en symbolen.
Haar werk is net zo indrukwekkend als de maker zelf. “Ik laat vaagheid ontstaan waar ruimte is voor het onbekende, tot welke de toeschouwer zich alleen kan verhouden via eigen verbeelding en mythen” aldus Doris. Bekijk haar werk via @doriskolpa

Bedrijf: Doris Kolpa

Est: 2021

Image

Doen: Schilderen, tekenen, gedichten, spoken word
Droom: Zo lang mogelijk kunnen blijven schilderen

Doris Kolpa vind je op De Glasfabriek in gebouw 10, unit 02-A.