Vanaf kleins af aan is @britrooswinkel een maker; van bladerkettingen tot hutten en van tekeningen tot tassen. Als ze iets in haar hoofd had, dan komt het er ook. Brit maakt geen keuzes, ze doet het allemaal. Kunstacademie afgerond, docent beeldende kunst & vormgeving en in haar eigen keramiek atelier kan ze haar creativiteit helemaal kwijt.

“De combinatie van creatief en sociaal zijn, komt niet van vreemden; mijn beide ouders werken in de zorg en zijn ook ontzettend creatief” zegt Brit “Mijn moeder heeft een kralenatelier en -winkel in een oud schoolpand in Sliedrecht. In dat pand zit ook een kleiatelier en dat was de plek waar Ik voor het eerst eigen kopje maakte”
Waar ze bij andere dingen na een tijdje het grote enthousiasme verloor, bleek klei eindeloze mogelijkheden te hebben. Ze begon met handvormen en wilde na een tijdje kijken of ze ook zou kunnen pottendraaien. Ze deed een cursus bij de SKVR en kocht tijdens de eerste lockdown haar eigen draaischijf. En zo geschiedde.

In haar atelier op De Glasfabriek ligt de focus op keramiek. Op een intuïtieve en speelse manier komt het tot stand. Vorm, klei, kleur en glazuur worden gecombineerd, zodat een ogenschijnlijk eenvoudig object als een kopje een bijzonder object wordt. “Ze zijn nooit helemaal hetzelfde, maar horen allemaal bij elkaar. En heb je al op de onderkant gekeken? Één van de leukste complimenten die ik kreeg, was dat iemand zei: “Altijd als ik uit jouw kopje drink, denk ik: zo leuk, Brit heeft dit gewoon gemaakt! Je voelt de liefde die erin zit!”.

Ze hoopt dat mensen het ambacht, de tijd en de liefde zien en voelen als ze haar keramiek gebruiken. Benieuwd? Je bent altijd welkom om het van dichtbij te komen bekijken en voelen op #deglasfabriek

Bedrijf: britrooswinkel
Est: 2016

Image

Doen: Keramiek Art en lesgeven in de kunsten.
Droom: Dagelijkse dingen bijzonder maken.

 

Atelier Earthling vind je op De Glasfabriek in gebouw 10, unit 18.