Dagmar is momenteel vooral bezig met keramiek, want ze is naar eigen zeggen nog redelijk nieuw in de ambacht. “December 2021 ging ik er eigenlijk pas voor het eerst mee aan de slag en ik ben opslag verliefd geworden op het materiaal.” aldus Dagmar. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuur, zoals paddenstoelen, koraal en zelfs schimmels. Maar wat haar werk uniek maak is de manier waarop ze zich laat leiden door de bewegingen van het klei. Zo ontstaan de vormen die zijn terug te vinden in haar muursculpturen, vazen, kettingen, kandelaren en nog veel meer. “Ik wil zo de natuur een plekje geven in harmonie maar soms ook in contrast met door mens gemaakte omgevingen” zegt Dagmar

 

Deze multidisciplinaire maker heeft een bedrijf genaamd @atelier_earthling en houd zich bezig met onderwerpen die ze in haar leven veel tegenkomt. Seksualiteit als queer vrouw, de kracht van het vrouwelijk lichaam en de zoektocht naar mentale gezondheid zijn daar een paar van. “Ik geef een kijkje in mijn ervaringen in de wereld en hoop daarmee andere aardlingen met zelfde ervaringen aan te spreken en deze onderwerpen te normaliseren”

 

Op De Glasfabriek heeft ze nu een divers clubje van creatieven om haar heen. “Er hang een goede sfeer en ik heb een erg fijne atelier. Hopelijk kunnen we hier nog heel lang blijven zitten”

 

Bedrijf: Atelier Earthling
Est: 2022
Doen: keramiek, tekenen
Droom: de wereld bedekken met mijn keramieke blobs

 

Atelier Earthling vind je op De Glasfabriek in gebouw 36, unit A-2.

 

 

Image