Maker Poppy is bezig met haar afstudeeronderzoek van de opleiding Kunst & Economie aan de HKU @dekunstvanhku. In haar onderzoek ligt de focus op het Nederlands schapenwol dat momenteel vaak een restproduct is en weggegooid wordt. “In dit ontwerpgerichte onderzoek schenk ik speciale aandacht aan de rol van wol in de huidige energiecrisis. Op deze manier hoop ik mij te blijven evolueren als textielkunstenaar” aldus Poppy

Poppy heeft een missie, is ondernemend en bijzonder creatief. Ongeveer een half jaar geleden heeft ze een sprong in het diepe genomen en is ze begonnen met @studio_poppies. “Origineel houd ik mij bezig met Tuften, dit is het maken van hoogpolige wand- en vloerkleden. Hiervoor had ik natuurlijk een atelierruimte nodig, om mijn frame van 2,5 x 2,5 meter in neer te zetten. Zo kwam de Glasfabriek op mijn radar, om de hoek van waar ik woon en de creatieve broedplek waar ik naar opzoek was!”
Hou Poppy in de gaten. Je gaat nog veel van haar horen.

Bedrijf: Studio Poppies
Est: 2022
Doen: Textiel Kunstenaar
Droom: Kunst en design creëren uit de reststromen van Nederlands schapenwol

 

Studio Poppies vind je op De Glasfabriek in gebouw 10 unit 08.

 

Image