“Sinds een half jaar huur ik mijn atelier bij De Glasfabriek. Ik ben verliefd geworden op de plek nadat ik de fantastische ruimte van @_ultraum mocht gebruiken voor het voorbereiden van mijn expo. Ik MOEST hier ook zijn! Vrij snel daarna was het gelukt” zegt Annette.

Naast haar werk op het atelier, werkt Annette in de gehandicaptenzorg als woonbegeleider. “Ik werk met jongeren met moeilijk verstaanbaar gedrag en haal hier enorm veel voldoening uit” aldus Annette. Een drukke baas met prikkelvolle dagen op de werkvloer maar in haar atelier vind ze rust en kan ze haar energie laten stromen.

Annette wil in haar werk de kracht van het vrouwelijk (lichaam) laten zien. En dan niet alleen wat de maatschappij bestempeld als een vrouwelijk lichaam. Ook mensen zonder alle lichamelijke kenmerken kunnen zich vrouw voelen.
Geïnspireerd op de vormen begin ze haar schilderijen met een schets waarna het een abstract onherkenbaar geheel wordt. Ook de ambivalentie tussen het mannelijke en vrouwelijke legt ze in haar werk, het evenwicht hierin of juist de disbalans. Als queer feministe artiest probeer ze op deze manier de emoties over te brengen zodat er ruimte wordt gecreëerd voor begrip en een gesprek.

 

Bedrijf: @annette_mattias_
Est: 2020
Doen: schilderen, tekenen & @queerfeministbooks
Droom: iedereen zichzelf, iedereen gelukkig.

 

Marloes de Kiewit vind je op De Glasfabriek in gebouw 10 unit 03.
Image