@studiokling is een multi‐disciplinaire kunstenaar en dat betekent eigenlijk dat je multi getalenteerd bent. En dat is Joni. Ze werkt vaak zonder concept ontwerp en intuïtief. Maar het begint altijd met strenge kleur en materiaal selectie. Daar ligt namelijk de basis om haar talent de vrijheid te geven.

Haar werk is lyrisch, en dan weer to the point, soms vagelijk onzeker en dan weer Rotterdams recht voor z’n raap. Op De Glasfabriek is Joni neergestreken en haar wereld gebouwd. Samen met het collectief @_ultraum

“Mijn inspiratie haal ik uit oude culturen en moderne abstracte kunst. Door het mythologische met het abstracte te combineren ontstaat er een uitgesproken stijl die constant in beweging en ontwikkeling is.”

Een terugkerend thema binnen haar werk zijn de genderfluïd figuren. De abstract weergegeven lichamen zorgen dat er veel ruimte is voor de eigen verbeelding van de kijker. De figuren van Joni lijken te wonen in een vervlogen tijd vol sierlijke spelonken, gebeeldhouwde oermensen en statige ranke dieren. Met haar strakke en tegelijk sierlijke lijnen zoekt ze naar een constante spanning tussen directe emotie en zalige abstractie.

Haar statement is net zo inspirerend als zij zelf;
Creating is the purest form of expression without being constrained by society. Finding my way in life through painting and creating. Something that will never stop or be complete. Welcome to my world.

 

Bedrijf: Studio Kling
Est: 2017
Naam: Joni Kling
Droom: bigger & better all over the world
Doen: ik maak schilderijen, sculpturen, muurschilderingen, kleding, perfomances en tattoo art.

 

Studio Kling vind je op De Glasfabriek in gebouw 36 unit A-2.

 

Image